Der drømmer blir virkelighet

Startet egen bedrift

Lone Synnøve Hegg realiserte ønsket om å skape en attraktiv arbeidsplass i hjemfylket, og ikke minst være sin egen sjef. I Kreativ Industri kombinerer hun kunnskap og vitenskap med kreativitet og innovasjon.

Etter over tre års drift har selskapet, som ble stiftet en kveld hjemme i sofaen, blitt et firma som har fem ansatte i Vadsø og i Alta. De har oppdrag lokalt, regionalt og nasjonalt.

- Jeg startet opp i 2009. Min erfaring og mitt nettverk fra tidligere jobber, blant annet i Finnmark fylkeskommune, Vadsø kommune og Finnut Consult kom godt med, og jeg hadde oppdrag fra første dag. Det er ekstra moro når vi nå vinner over skandinaviske firma med flere hundre ansatte i konkurranser. Men før vi kom dit, har vi opplevd det de fleste private bedrifter har opplevd, nemlig dype daler og røde tall. Når et firma er lite og sårbart hjelper det at man slipper arbeidsgiveravgift i Finnmark. Vi opplevde også Innovasjon Norge Finnmark som en god støttespiller i den tida, forteller Hegg.

Både hun og advokatmannen Andreas hadde studielån da de var ferdige med studiene på Universitetet i Tromsø. Derfor så de avskriving av lånet som en fordel ved å flytte til Finnmark. For litt over et år siden flyttet paret til Alta med sine to barn, og etablerte avdelinger av sine firma også der.

- Det er artig at min egen bedrift nå har blitt en attraktiv arbeidsplass for andre som ønsker å bosette seg i Finnmark. Da vi lyste ut to stillinger sommeren 2012 fikk vi inn nær 50 søknader fra mange kompetente kandidater. Flere av dem var også lokale som som ønsker å flytte tilbake til Finnmark. Finnmark er bra, ikke bare på grunn av naturen, men også på grunn interessante arbeidsplasser og en veldig spennende næringsutvikling, sier den kreative bedriftslederen.