Der drømmer blir virkelighet

Nedbetalt studielån

Jan Frode Skogan forlot Trøndelag for å prøve seg i Kirkenes. Han ble værende, men studielånet forsvant.

Det var den store kjærligheten som først brakte ham nordover til Finnmark. Etter hvert ble det to barn, hus og hjem, samt økonomiske og andre forpliktelser. Og mens hverdagene gikk, så ble også studiegjelden mindre og mindre, til den en gang var helt borte for både Jan Frode og kona. Nå er det også kjærligheten til folket og naturen som får han til å bli.

 - Etter militærtjenesten i Nord-Norge var jeg sikker på at jeg aldri skulle nord for Namsos igjen. Men på lærerskolen traff jeg Hanne. Hun er fra Kirkenes og vi ville prøve oss litt nordpå som nyutdannede. Prøveperioden vår har nå vart siden tusenårsskiftet, humrer Jan Frode.

 Han trives her hvor klima er bra og han kan utfolde seg i naturen og innen idrett.

 - Det er godt at det nesten ikke regner her. Barna driver både med fotball, håndball og ski, så det blir mye aktivitet og mange opphold utendørs.

I tillegg er han, som mange andre foreldre i Finnmark, trener i den lokale fotballklubben.

Både fruen og Jan Frode jobber som lærere. Hun i Kirkenes og han på en litt mindre skole i Jarfjord. Det er en 1 – 10 skole hvor elevtallet nå er under 30.

- I Jarfjord er vi en sammensveiset gjeng. Det er vel mer sjelden at en lærer følger sine elever fra første klasse og ut tiende, men det kan vi altså gjøre her. Det ligger nok en trygghet i dette, sier den blide trønderen.