Der drømmer blir virkelighet

Musikk og kultur

Finnmark har et rikt kulturliv. Innslaget av samisk kunst og kultur gjør fylket unikt i landssammenheng. Profesjonelle kunstnere, amatører, lag og foreninger står for tilbud innenfor et stort og variert område. Kulturlivet for ungdom er aktivt både på fritid og i skolesammenheng. Du kan selv delta på kulturmønstringer.

Fylket har et aktivt sang- og musikkliv. Scene Finnmark har profesjonelle musikere på ulike steder, og utgjør en viktig faktor i samarbeid med lokale krefter. Revy- og amatørteater står sterkt i fylket. I Kautokeino er Beaivváš Sami teahter etablert. I tillegg er det frie teater- og dansegrupper etablert i Finnmark. Hålogalandteater i Tromsø og Riksteateret turnerer årlig i fylket.

Festivaltilbudet i fylket er spennende og variert, med omtrent 50 festivaler gjennom året. Blant de mest kjente finner vi Påskefestivalene i Kautokeino og Karasjok, Midnattsrocken i Lakselv, Alta Soul&Bluesfestival, Varangerfestivalen og Kongekrabbefestivalen i Vadsø, Nordkapp Film festival og Barents Spektakel i Kirkenes.

En oversikt over de mange festivalene i fylket finner du her.