Der drømmer blir virkelighet

Idrett

Idrettslivet i Finnmark har lange og gode tradisjoner. Fylket har avlet mange idrettstalenter innenfor blant annet ski, fotball, håndball,
svømming og bryting. Rundt i hele fylket er det en rekke lag og foreninger, og særlig fotball og handball aktiviserer mange unge. Årlig arrangeres Nord-Norges største fotballturnering for aldersbestemte i Alta; Altaturneringen.

Idrettsanlegg som svømme- og fotballhaller og ski- og lysløyper er lett tilgjengelige og utgjør en viktig trivselsfaktor med aktivitet gjennom vinteren. I Finnmark finnes også idrettsformer som ikke er så vanlig ellers i landet, som snøskutercross, reinkappkjøring og hundekjøring. Hvert år arrangeres Europas lengste og verdens nordligste trekkhundløp, Finnmarksløpet, med start og målgang i Alta etter å ha gått gjennom hele fylket og snudd i Kirkenes.

På vinterstid har Varanger helt ideelle forhold for kiting på ski og snowboard. Lang vintersesong, enorme snødekte viddeområder kombinert med mye vind, er elementer som gir perfekte forhold for snøkiting. Hvert år arrangeres Varanger Arctic Kite Enduro, som er et langdistanse kiteløp som bruker hele Varangerhalvøya som arena.

Du kan også finne informasjon på Finnmark idrettskrets sine sider.