Der drømmer blir virkelighet

Friluftsliv

En viktig trivselsfaktor for mange i Finnmark er de gode mulighetene for friluftsliv. I Finnmark behøver man ikke dra langt for å komme seg ut på tur. Mange steder er det bare gå ut døra så kan man ta naturen i bruk. Her får du både kyst- og innlandsklima, og enkelte ganger kan du oppleve alle fire årstidene i løpet av én dag.

Selv om vi bor langt nord, kan det være varme sommerdager, særlig i innlandet. Da blomstrer badelivet. Mørketida, eller ”den blå perioden”, varer fra midt i november til ut i januar, men da har vi tilgjengjeld fantastiske muligheter for å oppleve nordlyset.  Da kan temperaturen synke til under 40 minusgrader i Indre Finnmark. Resten av året er det store muligheter for å bruke naturen til jakt og fiske, ski- og snøskuterturer eller vandreturer, sykkelturer og bærplukking.

I Finnmark jaktes det helst på rype, hare og elg. Rypeterrenget er velkjent, og hver høst kommer det jegere fra andre deler av landet for å delta i rypejakta. Elgstammene er solide, og det er stor konkurranse om å få elgvald. Finnmark er kjent for å ha flere av Europas beste lakseelver; blant annet Tana og Alta. Det finnes mer enn 60 000 fiskevann, samt en rekke mindre elver med ørret, røye og laks i fylket.

Ønsker du å oppleve hva dette flotte stykket Norge har å by på av fritidsopplevelser? Finnmarkseiendommen og Norges offisielle reiseguide for Finnmark gir deg utfyllende oversikt over tilbud og muligheter i fylket.