Der drømmer blir virkelighet

Her blir du sett

Tilfeldighetene brakte Kristoffer Tandberg til Finnmark som nyutdannet. Nå jobber han som rådgiver i fylkeskommunen, og tror han får flere faglige muligheter og utfordringer enn det som er vanlig i større byer.

- I studietiden søkte jeg alle jobber jeg kunne tenke meg, uten å tenke på hvor i landet de var. Så ringte Finnmark fylkeskommune og lurte på om jeg ville komme på intervju. Jeg tenkte at en tur til Finnmark hadde ikke gjort noe. Jeg kom hit en oktoberdag med skyfri himmel og knallsol, og tenkte at sånn var det hver eneste dag her. Da var ikke vanskelig å si ja takk til å komme.

I ettertid har Kristoffer merket at klimaet i nord er mer variert enn som så.

- Kulde og mørketid er jo ekstremt, men også lyset. Det er helt spesielt å kunne spille golf klokka tre om natta. Men også spesielt å gå på fjellet på ski, og i løpet av et kvarter kommer tåka og du ser ingenting. Da får du får virkelig kjenne på den nordnorske naturen.

Kristoffer er opprinnelig fra Hønefoss men har bodd mesteparten av livet i Lørenskog. Litt av poenget for ham var å prøve å etablere seg på et sted hvor man ikke kjenner noen. Teste den sosiale evnen. Det var my lettere enn han hadde trodd. Han synes folk er veldig imøtekommende, og i Vadsø er det mange tilflyttere i samme situasjon.

- Du kommer fort inn i ting. Jeg har hatt sju verv på de to åra jeg har vært her. Hvis man har lyst, blir man dratt inn i mye rart. Det har sine fordeler og ulemper. Du får ikke gjemme deg bort som i storbyer, men du blir sett mer.

Kristoffer mener at man i sør har en del fordommer som ikke har rot i virkeligheten.  Selv var han også litt i tvil om han kom til å trives. Nå ser han at det var helt uten grunn;

 - Dette er knallbra plass å bo!

 

Se intervju med Kristoffer her.