Der drømmer blir virkelighet

Verdsetter gode lokalmiljø

Marte Stokset Leikvoll var ute etter jobb og en mulighet til å komme seg inn i boligmarkedet. Svaret ble å flytte hjem. Nå er hun norsklærer på Vadsø videregående skole og småbarnsmor – i egen bolig.

Som småbarnsmor setter Marte pris på gode og nære lokalmiljø som gir trygghet når man oppdrar barn. I Vadsø synes hun det er gode forhold for barnefamilier, både med tanke på barnehage og ettermiddagsaktiviteter. Der er ingen som mangler noe å gjøre, med mindre man vil.

 - Å vokse opp i Vadsø er sikkert ikke så ulikt andre steder. Her er det barne- og ungdomsmiljøer med akkurat de samme tilbudene, som for eksempel fotball, ski, håndball, hest og kulturskoletilbud. Jeg har røttene mine her og vet at jeg blir lykkelig her hjemme. Jeg trives der det er oversiktlig og tilbudene er lett tilgjengelig. Jeg trives med folk som har døra åpen og at du kan komme innom på besøk uten å måtte avtale tre dager på forhånd. Jeg trives også med den korte avstanden til natur og til byliv og kultur. Mulighetene er mange, forteller hun.

Marte har bodd både i Bergen og Tromsø, og merker at hun har fått bedre tid etter at hun flyttet hjem til Vadsø. Hun kaster ikke bort timevis på kø eller rushtrafikk, men har mer fritid til å gjøre hva hun vil.

- Riktignok er det færre kulturtilbud på et mindre sted enn et større, men jeg er veldig fornøyd med tilbudene vi har her. Folk er flinke til å stille opp på det som skjer av arrangementer, og det skjer noe i omtrent hver eneste kalendermåned. Det jeg opplevde ved å bo en plass det er tilbud hele tiden, er at man ikke er like flink til å benytte seg av det. Man vil gjerne ha de der, men bruker de sjelden etter at man har etablert familie.

Til de som tygger litt på ideen om å flytte til Finnmark har hun følgende oppfordring;

- Man taper ingenting på å prøve, og ingen trenger å bli værende for bestandig. Men det er ganske sikkert at om du kommer hit, vil du ikke dra.

 

Se intervju med Marte her.